Kayseri MANTISI
3 posters
BEYAZDILEKCEM.TR.GG :: EGITIM :: EGITIM :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Kayseri MANTISI
Kayseri Mantısı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 55 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
İç malzeme için:
200 gr kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için:
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Toz kırmızı biber, tuz, nane
5 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve bir fincan su ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırın. Üzerlerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. iç malzeme için soğanı soyup kıyın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
* Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 santim büyüklüğünde kareler kesin. Kıymalı içten küçük parçalar koparıp hamurların ortalarına ekleyin. Dört köflesi üstte ortada birleflecek flekilde katlayın. Hazırladığınız mantıları un serpilmiş tepsiye dizin.
* Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine mantıları ilave edin. Yapışmaması için arada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin. Salça, tuz, nane ve kırmızıbiberi ekleyip kavurun. Sosu sulu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın.
* Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Sulu mantıları servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ilave edip servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN:
MANTILARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK İSTERSENİZ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIP SOĞUTTUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE AKTARIN. BÖYLECE UZUN SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ.
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 55 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
İç malzeme için:
200 gr kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için:
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Toz kırmızı biber, tuz, nane
5 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve bir fincan su ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırın. Üzerlerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. iç malzeme için soğanı soyup kıyın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
* Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 santim büyüklüğünde kareler kesin. Kıymalı içten küçük parçalar koparıp hamurların ortalarına ekleyin. Dört köflesi üstte ortada birleflecek flekilde katlayın. Hazırladığınız mantıları un serpilmiş tepsiye dizin.
* Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine mantıları ilave edin. Yapışmaması için arada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin. Salça, tuz, nane ve kırmızıbiberi ekleyip kavurun. Sosu sulu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın.
* Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Sulu mantıları servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ilave edip servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN:
MANTILARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK İSTERSENİZ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIP SOĞUTTUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE AKTARIN. BÖYLECE UZUN SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ.
Geri: Kayseri MANTISI
hmmm Çok güzel görünüyor..
Paylaşım için teşekkürler ..
bu akşam mantımı yapsak ne
Paylaşım için teşekkürler ..
bu akşam mantımı yapsak ne
ıhLamur- Mesaj Sayısı : 65
Kayıt tarihi : 06/11/08
Geri: Kayseri MANTISI
teşekkür ederim
inşallah bi gün senin mantınıda yemek nasip olur..
inşallah bi gün senin mantınıda yemek nasip olur..
ıhLamur- Mesaj Sayısı : 65
Kayıt tarihi : 06/11/08
BEYAZDILEKCEM.TR.GG :: EGITIM :: EGITIM :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz